Upravni odbor

Msc. Damjan Pintar

Predsednik

Damjan Pintar deluje na področju športa in turizma d 1987. Ob vodenju ZGC od ustanovitve leta 2008 do 2014 je profesionalno deloval na Olimpijskem komiteju Slovenije in vodil turistični program Unitur, ter od 1997 tudi podjetje Dandi d.o.o., po 2015 deluje tudi v tujini pri razvoju ŠT projektov.

GZS: damjan.pintar@gzs.si
Privat: info@sportour.biz
+386 41 676 400

Borut Pirih

Podpredsednik

Borut Pirih deluje na področju turizma od leta 2009, in sicer najprej kot direktor zavoda za turizem v Cerknem, kasneje kot prodajnik ter sedaj kot direktor prodaje in marketinga v podjetju Hotel Cerkno d.o.o.. V vmesnem času je prevzel poslovodenje podjetja Certa Holding d.d. ter bil član in predsednik nadzornih svetov različnih družb.

Milan Sajovic

Član upravnega odbora

Celotno profesionalno kariero sem tesno povezan s hotelirstvom, bodisi operativno ali kot Vodja prodaje in marketinga v Hotelu Lev in Grand hotelu Union ali kot Direktor hotelov v Union hoteli d.d. Svoja znanja in usposabljanja sem nadgrajeval z izobraževanjem na priznani Cornell School of Hotel Administration. Trenutno vodim največjo hotelsko družbo na Gorenjskem, Hit Alpinea d.o.o., ter sem aktiven v številnih svetih zavodov in nadzornih svetih.

milan.sajovic@hit-alpinea.si
+386 (0)51 319 455Aleš Slapar

Član upravnega odbora

Aleš Slapar deluje na področju turizma od leta 1994. Vseskozi je zaposlen v družbi Unitur, turistični diviziji družbe Unior d.d.. Trenutno službuje, kot izvršni direktor v omenjeni družbi za tehnično področje. Kariero je pričel v centru Rogla, kot vodja smučišča. Od leta 2008 aktivno sodeluje v raznih panožnih združenjih.

ales.slapar@unitur.eu
+386 31 497 388

Janez Dekleva

Član upravnega odbora

Janez Dekleva, zaposlen v Mednarodnem centru za prenos znanja in ima dolgoletne bogate izkušnje s področja vodenja in sodelovanja v številnih projektih za strateško načrtovanje in razvoj institucionalnega izobraževalnega okolja na nacionalni ravni kot tudi v mednarodnem okolju. Aktivno deluje na področju alpskega smučanja, kjer je bil najprej kot tekmovalec, trener, danes pa aktiven na področju vodenja športnega kolektiva in organizacije domačih in mednarodnih tekmovanj v alpskem smučanju, kjer pa je tudi uveljavljen mednarodni tehnični delegat za alpsko smučanje.

Uroš Zupan

Član upravnega odbora

Uroš Zupan deluje na področju gorskega turizma od leta 2007, ko je v podjetju Unitur začel z vodenjem wellnes in športnih programov na Rogli. V letu 2010 je prevzel funkcijo pomočnika direktorja drugega gorskega centra pod tedanjim lastništvom Unior-ja d.d., RTC Krvavec d.o.o. To funkcijo kljub menjavi lastništva opravlja še danes.